Week 3

Met de pups gaat alles goed. Ze groeien als kool en beginnen nu met elkaar te spelen.
Ik heb er een kleine video van gemaakt. Sorry, weer vergeten de radio uit te zetten, maar jullie horen de pups er boven uit. Eentje lag tijdens het video maken bij Fendi te tutten :)))

Overdag staat de werpkist nu open en kunnen ze rondlopen. Alleen ’s nachts slapen ze nog in de werpkist. Ik hoef nu nog maar 1 keer per nacht op, want dan wil Fendi voeden. Ze is een topmama.


De 3e week is begonnen. Fendi en de pups doen het uitstekend. Ze is nog altijd een super zorgzame mama en ’s nachts doet ze nog 2 keer voeden. Het voeden doe ik nu buiten de werpkist, want de pups zijn zo snel dat ze geen tijd heeft om te gaan liggen. Ze gaat nu naast de werpkist liggen en dan haal ik de pups erbij. Het is wel vermoeiend om nog 2 keer per nacht 20 minuten op de staan, maar ik verwacht dat ze aan het einde van week al de nodige uurtjes doorslapen.
De pups zijn wederom heel goed aangekomen. Ons kleintje is al de kilo gepasseerd en de anderen liggen al tussen de 1750 en 2000 kilo. Dat zijn super gewichten voor een leeftijd van 2 weken.
De oogjes zijn inmiddels open gegaan en ook de oortjes zijn open. Ik merk dat ze zich nu zelf horen en schreeuwen om het hardste, vooral wanneer Fendi in de buurt bij de werpkist komt. Hun neusjes werken optimaal, want dat hebben zo in de gaten.
Ik heb vanmorgen een video gemaakt hiervan. Fendi ligt al naast de werpkist en het volume van de pups neemt toe :))) Zet vooral het geluid aan.

Vanmorgen hebben ze ook hun eerste wormkuurtje gehad. Dat vinden ze nooit lekker, maar het is belangrijk.
Sinds een aantal jaren heb ik zeer goede ervaringen met het geven van Probiotica aan de pups. De eerste week hebben ze al een aantal keren Benebac pasta gehad. En voor en na een wormkuur geef ik ook een aantal dagen Probiotica aan de pups. Het helpt om een goede darmflora op gang te brengen en het in balans brengen van de darmflora. Want een wormkuur is natuurlijk een chemisch middel en kan de darmflora verstoren.

Gisteren heb ik alle nageltjes geknipt, want die zijn vlijmscherp en kunnen de mama pijn doen.

Inmiddels staan ook de eerste foto’s in het nieuwe album.