Week 5

Gistermiddag heb ik voor eerst de deur naar buiten opengemaakt. De pups konden dan kiezen of ze even naar buiten wilden gaan. Roze en rode bandje gingen als eerste dapper naar buiten. Ons kleintje volgde ook meteen en liep al vrolijk op het plein rond. De rest bleef even kijken in de deuropening, maar al snel gingen zij ook. Er staat nog niet alles opgesteld van speelgoed. Eerst maar even goed wennen en dan langzaam dingen toevoegen. Vanmorgen zijn we ook een kwartiertje buiten geweest. Als ze dan moe worden, gaan we weer naar binnen.
Fendi is nog altijd zeer zorgzaam. Een paar dagen geleden wilde ze opeens niet meer de pups voeden. Dat vond ik al heel vreemd, want ze waren pas 4 weken en ik weet dat sommige teefjes met 5 weken genoeg ervan hebben. Maar hier zijn de teefjes minimaal tot 6 weken aan het voeden. Dus ik wist dat er iets scheelde. Even alle tepels nagekeken en inderdaad was een tepel dik en voelde ik een harde schijf. Fendi ligt het liefste altijd op een kant te voeden, dus die tepel was niet meer gebruikt en er was stuwing ontstaan. Toen ik de melk eruit masseerde, zag ik een beetje etter erbij.
Ik heb me niet lang bedacht en ben nog snel voor sluitingsuur naar de dierenarts gegaan om een AB-kuurtje te halen. Want een melkklierontsteking kan heel snel erger worden met hoge koorts erbij. Met de dierenarts afgesproken om met Fendi na 2 dagen op controle te gaan. In de tussentijd heb ik alle melk zelf eruit gemasseerd en na 1 dag had ze nergens meer last van en ging ze weer graag bij de pups voeden. Bij de dierenarts hebben we nog wat melk onder de microscoop bekeken en alle ontsteking was weer weg.


Wat vliegen de weken toch weer snel om. De kleintjes zijn vandaag 4 weken. Ze groeien hard en zijn de laatste allemaal bijna een kilo bijgekomen. Ons kleinste pupje is ook 800 gram bijgekomen en weegt inmiddels 2.5 kilo. De andere pups wegen allemaal tussen de 3,5 en 4 kilo. Allemaal fijne gewichten. Ze eten hun Energique goed op. Inmiddels weer een lading Carnibest besteld voor de grote honden en meteen ook voor de pups Carnibest erbij besteld. Met beide merken hebben we al jaren goede ervaringen.
Morgen krijgen ze ook hun 2e wormkuurtje. Ik ben sinds 3 dagen weer begonnen om probiotica te geven aan de pups. Ze krijgen allemaal een schaaltje geitenmelk met de probiotioca van Sana Pron erbij. Na de wormkuur ook nog een paar dagen, dat geeft de darmen weer een boost na die chemische wormkuur.
Ze spelen nu heel veel met elkaar, maar beginnen ook met rangorde-spelletjes. Leuk om ze te kunnen observeren.
Inmiddels is de stofzuiger ook onderdeel van de dagelijkse routine. Overal mee laten kennismaken op een rustige manier.
Kortom, we genieten van de avonturen van het zevental.
De eerste foto’s staan in album van week 5 en er staat een kleine video online van de stofzuigergewenning.