Week 6

Doordat ik vanmiddag even wat tijd over had, heb ik nieuwe portretjes gemaakt. Het was niet gemakkelijk, want ze blijven niet meer keurig rustig zitten. Zeker omdat de wind ook weer opstak en het dan veel leuker is om achter takjes aan te gaan. Maar we hebben ons best gedaan om ze toch allemaal op de foto te krijgen.


We zijn blij dat de wind eindelijk is gaan liggen en we zonder zorgen weer het pleintje op kunnen. Het tunneltje en de ballenbak heb ik nu wel durven neerzetten. Een zak nieuwe balletjes werd meteen geinspecteerd.
De pups zijn zeer mensgericht en verheugen zich over elk bezoek. Het zijn vrolijke pups, die ook graag op ontdekking gaan. Ze groeien goed en eten nu volledig Carnibest.
’s Nachts sta ik nu weer een keertje op om ze naar buiten te laten. Hun ‘kakjes” doen ze dan keurig buiten. Ook overdag laat ik ze meteen buiten als ze wakker worden. Ze kennen het al als ik “plasje doen” zeg. Knappe pups :)))
De afspraak met de dierenarts is gemaakt. Zij komt vrijdag de pups controleren, inenten, chippen en DNA afnemen.
Ik ben nu weer gestart met lekkere geitenmelk met probiotica erin, want zo’n enting is ook weer sterk. We laten tevens de pups al enten voor kennelhoest, want dit is ook verplicht voor een hondenschool.
Na de enting wacht ik een aantal dagen en dan worden ze weer ontwormd.
Nu breken de drukke weken aan. Veel bezoek en de pups vragen ook meer aandacht. Maar het is me toch nog gelukt om tussen de buien en het bezoek in een kleine video te maken.


Week 6 is stormachtig begonnen voor ons.
De pups vinden het geweldig om buiten te spelen en de afgelopen dagen was de wind al heel fel, maar ze reageerden totaal niet op de harde geluiden die door het afdak gingen.
Gistermorgen hebben ze nog fijn gespeeld buiten en voordat de storm kwam, heb ik uit voorzorg alle speelgoed en speeltoestellen beveiligd of binnen gezet. Toen de storm begon mochten ze dan alleen nog maar naar buiten om hun behoefte te doen en dan meteen naar binnen. Dat is niet evident, want ze willen helemaal niet naar binnen.
Sommige pups staan al keurig bij de deur te zeuren als ze hun behoefte moeten doen.
Gistermiddag dus ook. Het was even iets rustiger, dus even naar buiten. Toen werd de storm weer heviger en zijn we snel naar binnen gegaan. Ik wilde net achter de computer gaan om de update van week 6 te maken voor de site, toen we opgeschrikt werden door een enorme harde knal. Ik wist meteen dat het foute boel was. Naast ons puppypleintje ligt een bosje en een boom was door de afrastering op het dak van de overkapping en toen nog op ons dak gevallen.
De ravage is enorm, maar het is gelukkig alleen maar materiƫle schade. De brandweer is al vrij snel gekomen en heeft nieuwe pannen op het dak gelegd en gekeken of de boom stabiel ligt. Zodat er niets kan gebeuren. Dit weekend zal de omgevallen boom verwijderd worden. Verder is het enorme ravage op het pleintje. De pups kunnen buiten onder toezicht en vinden al die takken wel leuk, maar ik ben toch blij als alles opgeruimd is.
Later op de middag is nog een boom omgewaaid verder in de tuin op de afrastering.
De pups zijn dus nu “stormproof” :)))
Gisteren zijn ze allemaal weer gewogen en weer een kilo bijgekomen.
Er staan al een paar foto’s in het album van week 6.